Om ni frågar mig..

hej vendie

Har fått flera kommentarer från er läsare som undrar om jag skulle kunna ge er mina personliga klädtips. ”Klädtips” är väl i sig ett svårt ord att definiera, men jag tänkte att jag kan försöka ge er mina personliga råd, tips, knep och tankar till kläder, shopping och styling.

Till att börja med så bör jag nog kommentera att jag inte är en person som håller mig stenhårt till regler, normer och andra trender. Jag klär mig i de kläder och plagg som jag tycker är bekväma, och matchar de färgkombinationer som jag själv tycker är snygga. En kompis till mig sa en gång ”du kan inte matcha din rosa jacka med något rött”, och det tyckte jag var en himla lustig kommentar. Jag har använt min rosa jacka till både röda byxor och röd väska utan att det såg knasigt ut alls. Jag försöker att inte vara så trångsynt när det kommer till kläder helt enkelt, utan försöker att se bortom det självklara för att göra det hela mer personligt. Så nej, lyssna inte allt för mycket på de ”regler” som finns inom modevärlden, för i själva verket existerar de inte.

Jag älskar spontanköp. Hör och häpna. Många av mina vänner skulle snarare säga motsatsen, men jag håller stenhårt fast vid att spontanköp är de bästa köpen. Jag gillar blandningen mellan billiga och mer exklusiva kläder. Jag skulle nog säga att 70% av mina kläder i dagsläget kommer från HM och Zara – vilket varken innebär dyra priser eller särskilt bra kvalité. Dock får jag då en stor blandning av kläder i garderoben, som jag så fort jag tröttnar på kan skänka och ge bort eller i värsta fall slänga om plagget är sönder, utan att behöva känna ångest. Självklart är det kul att köpa t.ex. en skinnjacka i bra kvalité som man vet att man kan använda även om flera år, men just när det kommer till alla vardagsplagg så tänker jag alltså inte alls på samma sätt. Jag köper inte blusar och tshirts för att kunna spara dem i flera år, utan snarare i några månader. Dessa kläder kan jag sedan kombinera med märkesplagg och accessoarer som ger en outfit den perfekta balansen.

Rensa! Att rensa garderoben då och då ger dig möjlighet att se över din garderob och dess innehåll. Gör dig av med allt urvuxet, urtvättat eller bara allmänt tråkiga plagg som du aldrig använder. Kanske finns det något som dina syskon kan ärva, eller något som en vän till dig mer än gärna vill ta emot. Jag brukar t.ex. lämna in vissa plagg på second hand, Myrorna, Erikshjälpen eller familjevänner. Senaste idag kom en vän till mamma och hämtade 3 stora kassar med urvuxna och sällan använda kläder. Att bara slänga kläder så där rakt i soporna (såvida det inte är sönder) är onödigt. Tips! Fundera över om det är något som du saknar eller har för mycket av och vik fint ihop kläderna. Ordning och reda är A och O.

Lager på lager är mitt största stiltips. Flera linnen på varandra, tshirt över tshirt – ja, you name it. Vill ni göra som de riktiga fashionistorna bör ni lägga detta på minnet.

Som sagt var, mixa med dina plagg i alla möjliga olika färgkombinationer och mönster. Akta er bara så att det inte blir för mycket. Men kom ihåg att lite mycket är okej. 

 

 

 

Annonser

3 thoughts on “Om ni frågar mig..

  1. Jag håller helt med om att stil är individuellt och handlar om att lekfullt visa vem man är. Däremot reagerar jag på ditt ordval att slänga plagg utan dåligt samvete. Bara för att det håller för din personliga ekonomi betyder det inte att det går det miljömässigt. Värt att tänka på!

    • Hej Carolina! Tack för kommentaren! Jag läste igen inlägget nu och märke precis som du att det lät lite fel. Man har en idé i huvudet som ibland är svår att uttrycka och formulera i skrift. Var självklart inte så jag menade 🙂 Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s